На света има безброй талантливи танцьори, вложили много от себе си, за да изразят собственото си аз и/или да отразят емоциите, които вълнуват човешката раса. Всички те заслужават огромно уважение, защото кариерата в тази област най-общо означава да забравиш забавленията, които имат хората на твоята възраст, за да радваш всички останали, без да знаеш предварително дали имаш шансове за успех. Представяме ви малка част от красотата на движенията на тези, които са пренебрегнали себе си, за да заредят нас с усмивка и желание да ги гледаме повторно без значение в какъв стил е изпълнението им.

1. Кизомба – Isabelle & Felicien – Soha Mil Pasos

Няма изпълнение, което да онагледява по-добре израза „танцът е вертикален израз на хоризонтални желания“. Това огнено представяне на улицата, където времето е спряло, си струва да се види. Поне няколко пъти.

2. Хореографията, която представят група „Attraction“ за прослушването на шоуто “Великобритания търси талант”

Наистина не знам кой е спечелил изданието през 2013 година, но какъвто и талант да са търсили англичаните, смятам, че са си го намерили още в първата минута от изпълнението. Тези прекрасни танцьори разказват грациозно и ефектно толкова смислена, истинска и трогателна история, че гарантирано ще ви разплаче.

3. „I will what I want/Ще бъда това, което пожелая“ – Мисти Коупланд

Не знам кое боли повече – това да застанеш на палци или когато си едва на тринадесет, някой да се опита да съсипе мечтата ти. Който и да е оценил Мисти Коупланд, която, въпреки че шансовете не са на нейна страна, става соло-изпълнител на Американския балетен театър, се е объркал жестоко. Тя е прекрасна.

4. Хореографията в официалния клип на Ед Шийран на песента „Thinking Out Loud“

Eд се е научил да танцува заради този клип. А партньорката му, която е невероятна, го кара да изглежда все едно е взел не 40 часа уроци, а се е занимавал с това цял живот. Красиво е, много.

5. И за финал…

Една малка сладка фръцличка и нейният джентълмен. Не само са ужасно сладки, но и на тази крехка възраст са завършени изпълнители – вижте емоциите, движенията, позирането и ще се влюбите.

Виж още:
Красотата на движението
Танцьорите сред нас
Изкуството на Google в чест на хората на изкуството

Коментари

коментара