Тя се казва Хайли Форд и е само на 9 години, но вече строи екологични малки къщи с изключителна кауза. След като се запознава с бездомен мъж в родното си градче близо до Вашингтон, малката госпожица и майка й решават да му купят сандвич. Бързото осъзнават, че това съвсем не е достатъчно – нито за непознатия мъж, нито за всички като него. Хайли решава да потърси начин да внесе качествена промяна в живота на бездомните хора. Така създава градината Hailey’s Harvest, в която произвежда и дарява почти 60 кг храни на местната хранителна банка. Припомняме, че е само на 9 години!

Успешното начало с градината вдъхновило Хайли да продължи работата си за тази кауза и да помогне на бездомните хора да намерят подслон. Майка й Миранда я подкрепила в усилията й и заедно кандидатствали с проекта си във финансов тръст за финансиране. Така получили 3000 долара, а местните производители на строителни материали били толкова впечатлени от малката активистка, че й дали по 50% отстъпка.

Домовете, които момичето строи, се захранват със слънчева енергия, а изолацията е направена от рециклиран дънков плат. “Няма по-добър пример от нашата Хайли – тя е доказателство, че нито един човек или акт на доброта не е твърде малък, за да промени света”, споделят от Together Rising, които отпускат финансирането за момиченцето.

Г-ца Форд планира да направи 11 подобни къщи във временно селище, което да отвори врати по-късно тази година. Вече е преполовила работата по първия дом за онзи бездомник, с когото се запознала най-напред и който я вдъхновил за идеята. През 2015 г. тя се надява да отгледа над 100 кг плодове и зеленчуци в градината си и да осигури най-необходимите тоалетни принадлежности. “Просто не е честно да има бездомни хора. Всеки трябва да има място, където да живее”, споделя Хайли.


Източник: Huffington Post

Виж още:
В рисувания свят на приказките
Ако махнем грима на Барби…
Рециклиране в полза на бездомните кучета

Коментари

коментара