Cover-Gratsko-kafe
Цена: 15 лв. Издателство: Colibri

Когато погледнеш към дъното на чаша кафе, можеш да видиш пътища, истории, минало и бъдеще. Когато погледнеш към дъното на чашата “Гръцко кафе”, приготвено от Катерина Хапсали, там се разкриват балкански сюжети, разпокъсани човешки животи, истории за страсти и ценности.

Фатална автомобилна катастрофа с гръцки бизнесмен преобръща живота на младата му съпруга – българска журналистка. Сурова истина изплува на повърхността. И смело навлиза в дълбините на родовата история, в които жената търси себе си…

“Гръцко кафе” е разказ за Балканите, за границите на Балканите – парадоксално свързващи и разделящи. Исторически, национални, човешки, емоционални, ценностни граници. Преди всичко това е разказ за границите в самите нас, за границите в съзнанието, които и днес упорито укрепват собствените си територии и чието преодоляване винаги е свързано с травмата – на миналото и на паметта. Модерен роман, който без страхове оголва уязвими места и приканва не само към размисъл, но и към разговор – за нашата обреченост да сме свързани.

Авторката Катерина Хапсали завършва висшето си образование в България и работи като журналист в редица медии. Определя се като “човек на думите”, а сред по-интересните й медийни проекти са предаването „Говори с нея” в Дарик радио, както и рубриките „Детектор на лъжата” и „Жени с история” в сп. ТЕМА.

Коментари

коментара