Как една обикновена врата на гараж се превръща в перфектната муза за цял фотографски проект? Отговорът на този въпрос е открила Agne Gintalaite, фотографка от Литва, чийто проект Beauty Remains запечатва цветни входни врати, позволили на десетилетията да оставят своя отпечатък върху тях.

“Отивах към IKEA, когато попаднах на открехната стара гаражна врата. Цяла улица със стари врати, втренчени в мен, реликви от отминало време, в което няма IKEA, няма разточително консуматорско общество… приех предизвикателството на тези врати. Така започна този фотографски проект”, разказва Агне.

Запленена от разнообразието и красотата на тези врати, фотографката открива и един по-различен смисъл в тях.  “Красиво боядисани, тези врати нямат нужда от допълнително обяснение. Това е една вълнуваща игра на текстура и цвят, която запечатах с фотоапарата. Но снимайки врати, установих, че запечатвам и достойнство, човешко достойнство – на собствениците на гаражи, възрастни хора, определено не богати, които са се вкопчили в своята собственост и я запазват на фона на градския пейзаж и големите бизнес предприятия.”

Виж още:
Детска болница се превърна в произведение на изкуството
Изрисувани сателитни чинии променят живота
Самотата в града в 9 “откраднати” фотографии

 

Коментари

коментара