Джим Кери: Чек за 10 милиона долара

Джим Кери: Чек за 10 милиона долара

“Винаги съм вярвал в магията. Когато нямам ангажименти в този град, всяка вечер отивам на Мълхоланд Драйв, гледам панорамата под краката си, разтварям ръце и си казвам: “Всички искат да работят с мен, защото съм много добър актьор. Мога да избирам между страхотните оферти на няколко филмови къщи…” Повтарям си известно време тези неща, опитвайки се да си внуша, че наистина имам ангажименти в киното. После се качвам в колата и се спускам от хълма, готов да превзема света. “Офертите за участие във филми са тук, но аз просто не ги чувам”, повтарям си аз.”

През 1990 г. младият канадски комик Джим Кери се бори да се утвърди в Лос Анджелис. Един ден отишъл със старата си тойота до Мълхоланд Драйв. Докато гледал града, разпрострял се под краката му, и си мечтаел за бъдещето, той си написал чек за 10 милиона долара с дата “Деня на благодарността, 1995 г.”, добавил обяснението “за заслуги” и го прибрал в портфейла си. Останалото, както се казва, е история.

Оптимизмът и упорството на Кери били богато възнаградени и през 1995 г., непосредствено след шумния успех на “Ейс Вентура: Зоодетектив”, “Маската” и “От глупав по-глупав”, цената му за филмова роля достигнала 20 милиона долара. Баща му умрял през 1994 г. и Кери сложил в ковчега му онзи чек за 10 милиона долара – в знак на признателност към човека, който го окуражил да мечтае и го подкрепил по пътя към славата в киното.

Пример за поставянето на големи цели и визуализирането им, за да ги постигнем.
Откъс от книгата “Принципите на успеха” на Джак Канфийлд, издателство Обсидиан, 2007

Виж още:
Уилма Рудолф: На кого да вярваш
Опра Уинфри: Един от най-важните въпроси
Махатма Ганди: 10 начина да промениш света

Коментари

коментара