Цена: 5.99 лв., Издателство: Апостроф
Цена: 5.99 лв., Издателство: Апостроф

В навечерието на Свети Валентин издателство „Апостроф“ публикува изключителен сборник с най-романтичните разкази за любовта на най-ярките личности от историята. Във „Великите любовни истории“ на Христина Мираз са представени епичните любови, които променят животи, пренаписват историята и дори предначертават картата на света. Истории, в които любовните чувства покосяват по-безмилостно и съдбовно от всяко оръжие, защото на война и в любовта всичко е позволено.

В тази книга ще се срещнете с най-вълнуващите истории за любовта на всички времена, с най-забележителните фигури, живели някога и обичали със страст и всеотдайност, каквато въображението трудно може да си представи.

Тук са най-съкровените емоции на Клеопатра и Марк Антоний, последната кралица на Испания, наричана Хуана Лудата, Елизабет I, Сюлейман Великолепни и Хюрем, както и най-прочувствената приказка за създаването на величествения храм на любовта – Тадж Махал. Каква е истината за смъртта на изкусителката Клеопатра? Наистина ли Хуана Кастилска обезумява от ревност и любов, за да остане завинаги в историята с прозвището „Лудата“? Как наложницата в султанския харем Александра Лисовска се превръща в най-влиятелната жена в империята – Хюрем Султан – любимката на Сюлейман Велики и единствена негова законна съпруга? Защо Девствената кралица, Елизабет I, издигнала личността си в култ, не винаги е щастлива от решението си и обета, който дава да се венчае за страната си – своята Англия? Как едно внушително любовно признание, изразено в спираща дъха сграда, днес се нарежда сред седемте чуде­са на света?

Авторката Христина Мираз, съставител  на повече от 15 книги на различна тематика и от различен жанр, се базира изцяло на исторически факти, за да поднесе по изключително вълнуващ и увлекателен начин тези истории, в които героите са представени в различна и непозната досега светлина. Защото чувствата не познават титли, те покоряват всекиго – воини, диктатори, крале, кралици, императрици, наложници и робини. А любовта е по-силна от всяка власт.

В книгата са проследени и анализирани интересни и известни исторически факти, както и свързаните с тях митове, в опит да се потърси обективната истина. Не са спестени и пикантни подробности от любовния свят на легендарните личности. Техният интимен свят е изложен на показ, без да се спестява и тъмната страна на чувствата – кралски тайни, дворцови манипулации, опасни интриги, смъртоносна ревност, съблазън, непростими грехове и пороци, защото на война и в любовта всичко е позволено.

Следва продължение на настоящия том, коeто ще бъде озаглавено „Великите любовни истории в киното и литературата“.

Коментари

коментара

ПОДОБНИ СТАТИИ