Лангкави е архипелаг, намиращ се в северната част на Малайзия близо до границата с Тайланд. Състои се от четири обитаеми острова, най-големият от които е Pulau Langkawi с площ от 363 кв. км и стотици малки острови.

Столицата на Лангкави е Куах, което в превод означава “кафяв орел.” Назована в чест на обитаващите това място редки птици. На живописния крайбрежен Каух е инсталирана огромна фигура на такъв орел. Ако сте любители на дивата природа, може да си наемете лодка, с която да отидете до някой от необитаемите малки острови и да се любувате на животните в естествената им среда.

Но определено най-голямата атракция на острова е Sky Bridge – Небесният мост – на височина 100 метра над каньона и на 700 метра надморско равнище. Той е построен през 2004 г. и е най-високият мост в света, който се държи само на една опора.

Мостът е прикрепен на въжета на единствената опора и свързва двата върха на планината Ganung. Дължината му е 125 м, широчина – 1,8 м. Елементите на уникалната конструкция са повдигнати до върха на планината с хеликоптер и събрани на място. В двата края на моста са разположени широки триъгълни платформи, откъдето да се насладите на спиращата дъха гледка. Извитата форма на моста дава възможност да се погледне към околния пейзаж от различни ъгли. От единия до другия край невероятната гледка се мени от планински до морски пейзаж.

Под моста е дълбока клисура, но не изглежда опасна, защото е покрита с мека тропическа зеленина.
Отстрани може да изглежда, че конструкцията е нестабилна, но това е измамно. Мостът е фиксиран с 8 силни въжета, а за по-голяма сигурност на туристите е построен двоен парапет.

Тази уникална атракция започва от подножието на хълма Oriental Village – едно от малкото развлекателни места на острова. Цялото селище е изградено в еко стил и е построено специално като увеселителен парк. За да стигнете до Небесния мост е нужно да се отправите към станцията на кабинковия лифт. Маршрутът се състои от две части с обща дължина малко повече от два километра. От лифта има прекрасна панорамна гледка към лазурното Андаманско море, плажовете и заливите с яхти на островите на архипелага, планините, покрити със зелени тропически гори.

Виж още:
Галактическа пещера
25 от най-креативните статуи по света
10 градски разходки с кораб в Европа

Коментари

коментара