Чували сте, че истинското приятелство остава завинаги, независимо от разстоянието и времето. И колко хубаво би било, когато остареем, да живеем врата до врата с най-близките си приятели, а вечер, седейки на верандата, да си припомняме добрите стари времена.

Четири приятелски двойки, които се познават повече от 20 години, решават да осъществят тази мечта по нетрадиционен начин. Убедени, че няма да позволят на работата и натоварения график да им отнемат удоволствието от специалната връзка, която имат помежду си, те създават собствен квартал, в който да живеят и да се наслаждават на времето си заедно. Всички те са фенове на малките сглобяеми къщички и искат да се махнат от лудницата на големия град.

Купуват земя край реката Лано в Тексас и наемат местен архитект, който да превърне мечтата им в реалност. Всяко от семействата има собствена къща, но построяват и отделна “обща къща” с кухня, хол и стаи за гости, където редовно да се събират.

Къщите са едва по 40 квадрата, струват по 40 000 долара и са пригодени за нелекия климат на Тексас. Те са замислени като екологични и устойчиви архитектурни бижута. Изолирани са със специална пяна, която да задържа топлината в къщата през зимата и да ограничава нагорещяването през лятото. Покривите пък са поставени под ъгъл, така че дъждовната вода да се събира в контейнери.

В интериора акцентът е върху естествените материали и рустикалния стил, а умното използване на пространството позволява да се живее комфортно дори и в толкова малък дом.

Виж още:
Да живееш в стар локомотив
Къща от стари прозорци
Подземен еко дом

Коментари

коментара