Използвайки своята страст към непознати светове като вдъхновение, визуалният артист Julien Mauve създава серия от извънземни изображения, които разкриват как би могло да изглежда едно потенциално наше бъдеще. Джулиън е изключително заинтригуван от планетата Марс, на която вярва, че хората ще стъпят след по-малко от 50 години. (Всъщност NASA и SpaceX работят в тази посока и проучват планетата като възможна дестинация за живот в бъдеще.)

Поздрави от Марс е името на тази фотосесия, която предполага как биха изглеждали първите стъпки на изследователите на Червената планета – не са пропуснати селфитата и позирането като истински турист.

“Този проект е за изследване и откриване на Космоса, но не само. Той също разкрива поведението ни пред пейзажи и как създаваме снимки, с които да споделяме нашата лична история със света. Интересно е да наблюдаваме начина, по който хората се държат пред обектива, как включваме себе си в пейзажа, как тези пейзажи задействат желанието да утвърдим собственото си присъствие”, споделя креативният творец.

 

Виж още:
Античната красота на Палмира
Мигове на покой
С най-добрия приятел до края на света

Коментари

коментара