“Една от най-удовлетворяващите страни на успеха е да си способен да споделиш какво си научил с другите” – уверен е Ричард Брансън, милиардерът, който доказа, че можеш да правиш пари, като следваш мечтите си. Собственик на конгломерата „Върджин груп”, наброяващ над 400 компании, най-известните бизнес начинания на британеца са звукозаписната компания „Върджин рекърдс”, авиокомпаниите „Върджин” и най-новия проект „Върджин галактик” – компания, която предлага космически пътешествия. Освен бизнес проектите си Ричард Брансън е и автор на книги за успеха, които се радват на световен успех.

11. Следвайте мечтите си. Просто го направете

Ще живеете много по-добър живот, ако просто съберете смелост да го направите и следвате страстта си. Хората, които прекарват времето си, работейки върху неща, които обичат, обикновено са онези, които се наслаждават най-много на живота. Това са хората, които се осмеляват да поемат риск и да сграбчат мечтите си.

22. Правете положителна промяна

Ако не осъществявате положителна промяна в живота на другите, въобще не трябва да сте в бизнеса. Компаниите имат отговорността да носят промяната в света – за екипа си, за клиентите си, за всички.

 

33. Вярвайте в идеите си и бъдете най-добрите

Да вярвате в себе си и да вярвате в собствената си бизнес идея е изключително важно, за да направите онази малка стъпка между провал и успех. Ако вие не сте горди от идеята си и не вярвате в бизнес плановете си, защо някой друг трябва да вярва?

 

44. Забавлявайте се и се грижете за екипа си

Забавлението е една от най-важните – и най-подценявани – съставки на всяко успешно начинание. Ако не се забавлявате в работата си, вероятно е време да напуснете и да опитате нещо ново.
Ако хората ви се забавляват и се грижат един за друг, те ще обичат работата си и ще я вършат по-добре. Затова търсете хора, които търсят доброто у другите, хвалете това, което правят, вместо да ги критикувате и обичайте работата им.

 

55. Не се отказвайте

Във всяко приключение, което съм предприемал, независимо дали е ставало въпрос за основаване на бизнес, летене около света с балон или прекосяване на океана с лодка, винаги е имало моменти, в които да се откажа е било най-лесното нещо.
Но просто не се отказвайте, опитайте отново и ще се изненадате колко много можете да постигнете.

 

66. Правете си много списъци и продължавайте да се предизвиквате

Ако не си записвате идеите, те може и да изчезнат до сутринта. Правете си списъци и си определяйте целите, ще надминете собствените се очаквания.

 

 

77. Прекарвайте време със семейството си и се научете да делегирате

Изкуството да делегираш е едно от ключовите умения, които всеки предприемач трябва да усвои. Ако откриете хора, които могат да изпълняват задачите, в които вие не сте добри, това ще ви освободи време да правите планове за бъдещето. А също така ви дава свободно време, което да прекарате със семейството си – най-важното нещо.

 

88. Опитайте се да изключите телевизора и да излезете навън, правете неща

Вместо да седите пред екрана цял живот, изключете телевизора или компютъра и излезте в света. Има толкова вдъхновяващи хора, които ще срещнете, вълнуващи приключения, които да предприемете, и удовлетворяващи предизвикателства. Така че няма време за губене.

 

99. Когато хората злословят за вас, просто с действията си докажете, че грешат

Някои хора ще реагират на успеха ви с клевети по ваш адрес. Най-доброто нещо, което можете да направите, е не просто да ги игнорирате, но и всеки път да им доказвате, че грешат. Мнозина вярват, че проектът „Върджин Галактик” е мисия невъзможна, но ще ги опровергаем като излетим в Космоса съвсем скоро.

1010. Правете това, което обичате… и си сложете диван в кухнята

Докато сте заобиколени от хората, които обичате, и правите това, което обичате, няма никакво значение къде се намирате. Когато сме на остров Некер, ние прекарваме голяма част от времето си в кухнята. Ако имате и спалня, и партньор, който обичате, наистина не ви трябва нищо друго.

Източник: virgin.com

Виж още:
Опра Уинфри: Един от най-важните въпроси
Вие сте част от проблема!

Коментари

коментара