В настроение за Свети Валентин: 10 романтични филма

В настроение за Свети Валентин: 10 романтични филма

0 7024

Който и от тези десет филма да изберете, няма да сгрешите – любовта изпълва въздуха във всеки кадър

Празникът не е в скъпите подаръци, нито в големите букети, празникът е в очите на човека до теб, в споделянето на мига. А какво по-хубаво от романтична вечер – само двамата, с един филм, който да разтопи сърцата? Изборът е труден, когато говорим за любов, все пак тя е най-голямото вдъхновение за режисьорите. Но сме сигурни, че всеки един от тези десет филма, ще се превърне в идеален фон за празника:

city-of-angelsГрад на ангели
Филмът е вдъхновен от класиката „Криле на желанието” на Вим Вендерс. Без значение на коя версия заложите, бъдете сигурни, че ще се пренесете в друг, по-красив и пленителен свят, където за любовта граници няма. В Холивудската версия героят на Никълъс Кейдж казва: „Бих предпочел да докосна косата й само веднъж, да целуна устните й само веднъж, веднъж да докосна косата й, отколкото да прекарам цяла вечност без да съм го преживявал.

serendipityЗнак на съдбата
Джон Кюсак и Кейт Бекинсейл успяват да ни убедят, че съдбата, колкото и да не ни се иска да го признаем, може да ни разделя, но може и да ни събира. Тя го поглежда и му казва: „Не е нужно да разбираш. Просто трябва да вярваш”. „Да вярвам в какво?”, пита той. „В съдбата”, отвръща тя. А вие – вие вярвате ли в съдбата?

The-NotebookТетрадката
Ако Райън Гослинг и Рейчъл Макадамс не заснемат други филми, това няма да проблем. Все пак са заснели този и той ни стига! Непреодолимото желание да бъдеш непреодолимо желан е завладяващо и изгарящо в погледите на героите им Ноа и Али. А ние оставаме без думи всеки път, когато той я сграбчва и й казва: „Няма да е лесно. Ще бъде много трудно, ще трябва да работим всеки ден, но аз искам да го направя, защото искам теб. Искам те цялата, завинаги, всеки ден! Аз и ти… всеки божи ден!

a walk to rememberНезабравимата
Кой решава дали си млад, за да се ожениш? Само и единствено любовта в сърцата, любовта и нейната уникална способност да те кара да летиш, да те приземява, да те прави по-добър и по-силен отколкото си бил някога. Историята на Ландън и Джейми е повече от сладникъв тийн романс, тя е тяхното ново начало.

„Джейми спаси живота ми. Тя ме научи на всичко за живота, надеждата и дългото пътуване, което предстои. Любовта ни е като вятъра – не мога да я видя, но я усещам.

good yearДобра година
Франция безспорно е перфектният декор за всеки романтичен филм. А когато в кадър влезе и Марион Котияр, вече е ясно, че някой мъж ще попадне в мрежите на любовта. Това се случва с героя на Ръсел Кроу, който открива в Прованс жената на живота си, макар тя да не изглежда такава на пръв поглед: „Трябва да знаеш нещо за мен, Макс. Аз съм много, много придирчива. Много, много подозрителна. Много, много неразумна. И съм много, много избухлива. Ревнувам ужасно и прощавам трудно. Да не кажеш, че не съм те предупредила.

feast of loveЛюбовен пир
Не можем да си представим по-подходящо заглавие за романтичен филм. И единственото, което можем да препоръчаме, е да се включите в този пир за сетивата, по възможност с чаша вино в ръка. За останалото ще се погрижат Морган Фрийман и неговите колеги. Героят му е този, който казва: „Легендата гласи, че гръцките боговете били отегчени и в опит да се разнообразят, създали хората. Но все още им било скучно, затова създали любовта. Вече не им било скучно. Станало им толкова интересно, че дори решили сами да опитат това чудо, наречено любов. Накрая им се наложило да създадат смеха, за да могат да понесат любовта.

ps i love youП.П. Обичам те
Всяка сълза, която изплачете по време на този филм, ще си струва. Защото любовта на Холи и Джери е заразителна, хваща те за гърлото и не те пуска. Дори след края. За всеки човек, докоснал сърцето ни, си е струвало да бъдем себе си, струвало си е да се смеем, да страдаме, да даваме. Без значение от времето, което ни е отредено с него.

Всяка сутрин се будя и първото нещо, което искам да направя, е да видя лицето ти” казва той, държейки я в ръцете си.

500-Days-Of-Summer(500) Мига от любовта
Дори най-големите скептици са обречени един хубав, слънчев или мрачен ден, да повярват в любовта, а някои от тях дори да бъдат с подкосени крака от нея. Също като героинята на Зоуи Дешанел.

Но това не е сладникавата гледна точка, спокойно. Това е суровата действителност, през която истинските хора преминават, само за да кажат един ден: „Тези захаросани картички, филми и песни са виновни за всичките лъжи и сърдечни болки.

chocolatШоколад
Ако любовта има вкус, то този вкус трябва да е шоколадов! Убедени сме в това, както сме убедени, че шоколадът и Джони Деп са перфектната комбинация. А когато тяхната повелителка е Жулиет Бинош, насладата е пълна. Затова не препоръчваме да гледате този филм, ако запасите ви от шоколад са на изчерпване. „Всеки път си казвам, че е за последно! Но след това ме лъхва аромата на шоколада й и не мога да се сдържа. Та той просто се топи върху езика и те измъчва с удоволствие.

the-fault-in-our-starsВината в нашите звезди
Влюбен съм в теб. Знам, че любовта е просто вик в празното пространство и че забравата е неизбежна, че всички сме обречени. И един ден всичко, за което сме се трудили, ще стане на прах. Знам, че сигурно един ден слънцето ще погълне земята и всичко ще изчезне. Но аз съм влюбен в теб и нищо друго няма значение”. Може би само, че има филми като този и герои като Хейзъл и Огъстас.

Автор: Мария Станчева

Коментари

коментара