Вие сте част от проблема!

Вие сте част от проблема!

Всъщност сте част от проблема, но не го осъзнавате. Другата страна на същата монета. Същата самовлюбеност, същата арогантност, същите лъжи, същата жажда за пари и статус. Комплексирани, комерсиални бедни душици, които си мислят, че са “преуспели”. Хора с огромно, но твърде крехко его, които имат нужда от постоянното им одобряване от “простолюдието”, за да си поддържат жалкото самочувствие.

Това е реалността на „предприемачите“, IT-многознайковците и “шефчета” у нас – новото поколение снобове в България. Вашият стремеж за изграждане на социален статус е смешен и патетичен.

Вече гледате над рамото и си позволявате да сте надменни – и даже груби – спрямо всички останали хорица, защото Вие вече сте над тях. Тъпият гумаджия не разбира от Social Media, а касиерката се чуди какво е „Adwords”, сервитьорът не знае как се кодира мобилна апликация, и разбира се, не носят печат на фирмата в себе си, когато ходят в банката да си внесат вноската по потребителското си кредитче.

Забравихте откъде идвате, старите Ви приятелчета от махалата вече не са достойни да са в кръга Ви, защото бачкат „обикновени“ работи и взимат “ниски” заплати. Не само това, нямат и “социален статус”.

Тези хора не са като Вас: преуспели, привилегировани, свръхинтелигентни важни клечки. Откривателите на свещения граал, най-добрите във всичко.

Тези хора станаха за Вас второстепенни и вътре в себе си знаете, че се чувствате над тях. Въпреки упоритите Ви опити да го маскирате за пред другите, като се правите на социално загрижени и ангажирани. Както казах, същият гнусен PR, който гледаме всеки път преди изборите от любимите ни политици.

Най-лошото е, че лъжете себе-си: не сте “богати”, нито “преуспели”. Не сте “важни”, нито пък сте “звезди” и суровата реалност е, че на никой освен на майка Ви не му пука за вас.

Скъпи “предприемачета”, “ит-специалисти” и “шефчета” с 3-годишни “Premium” автомобили втора употреба, които взехте на лизинг, колкото и пари да сте направили от малките си Start-ъпчета (които в 95% от случаите се равняват на две средностатистически европейски заплати) или фирмените Ви позиции, въпреки че по БГ стандарти може да Ви се струват много, не са чак толкоз. Материалното е относително.

Винаги ще има по-голяма клечка от Вас и, за ваше съжаление, Вие (повечето от Вас) още сте много в дъното на класацията. Това е истината, която не искате да приемете.

Забравихте също така колко голям беше късметът Ви, който Ви докара до тук (пак казвам, 95% от вас всъщност не сте стигнали никъде – не ми се правете нa Ричард Брансън), и се опитвате да заблудите другите, че всичко се дължи на огрооомния Ви труд, интелект и саможертва, когато много добре знаете, че не е така.

Това не Ви пречи обаче да се изживявате като гений, милионери, звезди и супер преуспелите бизнесмени, от които зависи бъдещето на държавата, като че ли се наричате Уорън Бъфет или притежавате Google. Постоянно си правите патетичен ПР при всяка възможност и за тези малки “успехи”, както наричате проектчетата и фирмичките си, вие продадохте душата си.

Станахте арогантни, станахте неестествени, несмирени, с вирнати нослета – точно като тези, които критикувате. Научихте се да класирате всички хора в зависимост от техния “статус”, “интелект” и доходи.

Изгубихте голяма част от човещината си и мислите само как да си мерите пишките с другите “преуспели” хора около Вас, като същевременно имате неустоимата нужда да парадирате спрямо тези „под“ Вас -които много пъти ви ръкопляскат и те не знаят защо, държа да отбележа.

Да, определено бих казал, че и Вие сте част от проблема.

Автор: Samuel Dimitrov

Виж още:
12-те зодии на града и тяхната любовна съвместимост
Маски долу
12 от най-страхотните офиси в света

Коментари

коментара