Благотворителна изложба “Заедно в Непал” се открива на 26 май в 19.00 ч. в централното фоайе на НДК. Организатори са шестима българи, върнали се от пътуване в Хималаите 5 дни преди земетресенията. Всички събрани дарения ще отидат за децата на Непал чрез УНИЦЕФ България и Teach For Nepal.

Христо, Калоян, Бойко, Велина, Методи и Милена решили да прекарат великденската си ваканция в „дома на снега“ – Хималаите, където прекарват 2 седмици по склоновете на най-високата планина на света. Връщат се на 20 април, 5 дни преди опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер да покоси цялата държава и да вземе над 8000 жертви.

Пътуването им започва от Катманду и минава през “столицата на шерпите” Намче Базар, където 2 седмици по-късно удари второто сериозно земетресение. Преживяването създава силни впечатления у участниците, но хората на Непал ще останат като най-силен спомен. Спомен за смиреност, спокойствие, ведрост и силен дух. Изложбата ще се опита да пресъздаде в 60 снимки тяхното пътуване в Непал.

Събраните средства от благотворителната изложба ще се дарят на нуждаещите се – над 500 000 души в Непал са без дом в следствие на трусовете, в някои села между 80 и 90% от къщите и училищата са абсолютно разрушени. Около 1.7 милиона деца изпитват остра необходимост от хуманитарна помощ в най-засегнатите региони.

За повече информация: http://zaednovnepal.com/

Виж още:
Две години на път с Косьо и Яна: Различната Азия

Коментари

коментара